Český dodavatel pro zlaté české ručičky

Světový den toalet :-)

19.11.2013 08:38

Vážení, přivítejme světový den toalet:-)

Umíte si představit život bez komfortu splachovacích toalet?

Vzpomněla jsem si na hodiny dějepisu, jak žili naši králové... Toalety -nočníky cudně schovány pod pokličkou v křesle, po použití vylity z nejbližšího okna. Pro obyvatele pod hradem určitě nebylo dobré vzhlédnout do oblak a snít:-)

Nedávno jsem s našimi zákazníky viděla výrobu sanitární keramiky ve Znojmě. Je to nezapomenutelný zážitek. Procházeli jsme továrnou, od uložiště jílu a pevných částic až po finální expedici hotových výrobků. Nejprve se z pevných částic /jíl a další složky/ a vody vymíchá šlika, která se lije do sádrových forem. Formy se po určitém počtu použití musejí nahradit novými. Sádra vysaje část vody a po určitém čase se např. záchod vyndá z formy. Zatím je měkký a manipulace s ním musí být velmi opatrná. Pracovníci jej vyhladí, opracují, doslova se s ním pomazlí, zkontrolují a záchod se veze na nástřik glazury. Zatím je ohromný. Po vypálení se zmenší o cca 10% velikosti. Nevěřili byste, jak je to znát. Ručně se nastříká glazurou, zkontroluje a postaví do fronty před pec.Zde pomalu schne a těší se na vypálení. Poté musí vystydnout a zkontrolovat a zabalit a dovézt do velkoobchodů a pak k Vám.

Jsou zde laboratoře, které zkoumají příchozí materiály, kvalitu, další pak průtok keramiky, splachování za pomoci tělísek a různých druhů toal.papírů a normy a milimetry....Všichni, kdo jsme viděli, kolik práce a péče potřebuje záchod než opustí brány továrny, jsme si začali sanitární keramiky víc vážit. Uvědomuji si, kolik lidské práce v prašném, teplém prostředí je vynaloženo,kontroly kvality, nápadů na inovaci...

Jsem šťastná, že žijeme v době splachovacích záchodů. Už nikdy krok zpět!:-) Přeji Vám pohodový den. Markéta

 

Vyhledávání

KVELB Praha s.r.o. © 2013 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode